Dover Secret Wartime Tunnels

case
CLIENT: ENGLISH HERITAGE
PROJECT: PERMANENT EXHIBITION
LOCATION: DOVER, ENGLAND

Kvorning Design & Communication revived a very special chapter of the British wartime history and touched upon the self image of many Brits when remaking and re-enacting The Secret Wartime Tunnels at the museum and experience centre located 26 metres below Dover Castle, England.

The project adds a spectacular scenery and an unseen degree of dramatic staging to the unblemished environment of the castle as well as the tunnel system, making the fortress a fascinating and intriguing historical site. Kvorning realized the spectacular re-enactment of the 6.4 km tunnel system below the castle in three storeys through advanced AV, live imagery, projections, lights and sounds.

Kvorning Design & Communication furthermore provided a fundamental renewal of this section of the museum as well as new interactive exhibitions – covering in total 6,000 m2 of the museum space. Interactive screens and other means of communication convey intriguing info of the wartime tunnels and help visitors explore modern British wartime history.