Grundfos Museum

CLIENT: GRUNDFOS
PROJECT: PERMANENT EXHIBITION
LOCATION: BJERRINGBRO, DENMARK

The global company Grundfos based in Bjerringbro, Jutland re-launched their visitor centre – Grundfos Museum – presenting a brand new exhibition design.

Kvorning Design & Communication designed and supplied exhibition solutions as well as advanced AV-installations, which present the history of the industry and the Grundfos family as well as the company’s innovative products. The exhibition takes the form of a sculpture in the room, while the centre of the symmetrical building presents a two storey water sculpture  – powered by a Grundfos-engine of course.

From the water installation in the centre of the room, the exhibition spreads like circles on water. Kvorning designed graphic material, furniture, benches and lights for this spacious installation. The Grundfos Visitor centre reopened in February, 2012.