Royal Air Force Museum

KUNDE: ROYAL AIR FORCE MUSEUM
PROJEKT: KONCEPT PERMANENT UDSTILLING
STED: LONDON, ENGLAND

Som led i Royal Air Force’s 100 års jubilæum i 2018 ønskede Royal Air Force Museum i London at udpege en udstillingsdesigner til at revitalisere museets udstillingsområder. Kvorning design & kommunikation blev efter international prækvalifikation inviteret til at konkurrere om at skabe et udstillingskoncept, der rummer visionen om et museum i absolut verdensklasse, som engagerer, inspirerer og samler både børn og voksne om RAFs historie – afsættet er museumsmedarbejderne og samlingerne.

Kvornings udstillingskoncept tager udgangspunkt i en meget radikal omorganisering af de fantastiske udstillingsgenstande – alle de unikke flytyper. De indgår i en række scenarier, hvor de besøgende kan lære om flyenes betydning, funktion og design. Desuden befinder alle flyene sig i vores version i samme luftrum – de flyver i samme retning, og ikke kaotisk på kryds og tværs som i den eksisterende udstilling. Vores koncept omfatter masser af animationer, interaktionsmuligheder, levende billeder samt lyd- og lyseffekter.

Vores koncept vandt desværre ikke konkurrencen – men med konceptet har vi udviklet en række ideer, som vi vil kunne anvende på et kommende flymuseum et andet sted i verden.