Vega Verdensarvsenter

KUNDE: VEGA VERDENSARVSENTER AS
PROJEKT: PERMANENT UDSTILLING
STED: VEGA, NORGE

Kvorning design & kommunikation vinder kontrakt med Vega Verdensarvsenter AS om udstillingskonceptet ”Ville vakre Vega” i international konkurrence. En permanent udstilling på 110 kvm om den UNESCO-beskyttede øgruppe Vega lidt syd for polarcirklen i Norge. “Ville vakre Vega” bliver hovedudstillingen i det nye Vega Verdensarvsenter.

Kvornings udstillingskoncept tager afsæt i Vegas rige natur- og kulturlandskab, og skaber en abstrakt gendigtning af øgruppens mix af bratte fjeldvægge og flade øer lige i havoverfladen. Inventaret refererer til øgruppens topografi og unikke edderdunsproduktion, reflekterende akrylskiver til Nordlyset samt farve- og materialevalget til Vegas træhuse og kirke.

Vega er en af verdens mest interessante øgrupper. Over 230 fuglearter heriblandt edderfugle trives på øgruppens 6.500 øer, holme og skær. Gennem 1.500 år har Vegas fiskere og bønder levet bæredygtigt i øgruppens ugæstfrie, maritime landskab nær polarcirklen takket være deres måde at høste edderdun på. Derfor blev Vegas kulturlandskab også optaget på UNESCOs liste over verdens- og kulturarv i 2004.