21
jun 2022

Kampen om det tunge vand

Kvorning Design og partnere, islandske Gagarin og Creative Technology, Norge, formidler og levendegør historien om Tungtvannskjelleren, Vemork ved Rjukan, Norge. Stedet for den verdensberømte, norske sabotageaktion Operation Gunnerside, for Norsk Industriarbeidermuseum (NIA).

Tungtvannskjelleren er historisk kulturarv af stor national og international betydning. Kendt fra flere film og serier, bl.a. Kampen om det tunge vand. Når kælderen genåbner 18. juni 2022, bliver historien fortalt dér, hvor aktionen fandt sted i februar 1943. I de autentiske rammer, som har været utilgængelige indtil nu.

Tungtvannskjelleren – rammen for den måske vigtigste hændelse i norsk krigshistorie – bliver en attraktion, som vil trække turister og historieinteresserede til fra hele verden. Formidlingsformen vil også appellere til et bredt publikum i alle aldre. En central destination for historieundervisning og et monument over 2. verdenskrig. Et sted for læring og refleksion, hvor innovativt design, dramatisk scenografi og filmiske effekter er med til at sikre en uforglemmelig oplevelse for store og små.

Tungtvannskjelleren åbner i to faser; 18. juni henholdsvis 28. februar 2023.

Foto: Arne Kvorning