NYHEDER

13
jun
2024

Stories from Cold War Hotspots

’Stories from Cold War Hotspots’ er åbnet på Norsk Luftfartsmuseum i Bodø. Særudstillingen er museets bidrag til ‘Bodø 2024 – Europæisk Kulturhovedstad’.

Publikum kan bevæge sig gennem udstillingen og lytte til og kigge på interviews med unge og ældre europæere fra Øst og Vest, som taler om frygt for atomkrig, håb og glæde, da Jerntæppet forsvandt og ængstelse for fremtiden. Midt i udstillingslokalet er museets atomraket, ‘Honest John’, stillet op som konkret påmindelse om, hvad vi rent faktisk undgik.

Designpartner og totalleverandør: Kvorning Design

04
jun
2024
30
maj
2024

International Kartoffeldag 2024

Vi fejrer FNs første internationale kartoffeldag ved at sætte fokus på kartoflens bidrag til producenters og forbrugeres liv under temaet: At høste mangfoldighed er at nære håb. 

Visualisering af Kvorning Designs koncept til Kartoflens Univers – nyt nationalt videns- og oplevelsescenter om kartoflen med sanse- og oplevelsesbaseret læring for Foreningen ‘Liv på Alheden’, Grønhøj. En samlende organisation for ny viden og udvikling blandt kartoffelavlere, -industri og -forskere.

 

 

21
maj
2024

EXPO 2025 Osaka Kontrakt

Kvorning Design indtager central rolle i internationalt vinderteam, der skal udvikle, designe og realisere udstillingen til den nordiske pavillon på EXPO 2025 Osaka.

‘Team Exponex’ vinder opgaven at udvikle, designe og realisere udstillingen i den nordiske pavillon på EXPO 2025 Osaka. Pavillonen repræsenterer de fem nordiske landes samhørighed; Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Temaet er ‘Designing Future Society for Our lives’.

Team Exponex består af Kvorning Design, Danmark, Rintala Eggertsson Architects, Norge, og Gagarin, Island, som skal udvikle scenografi og oplevelsesdesign, samt Exponex, Tjekkiet, Wintenex hhv. Habegger, Schweiz, og Rei Matsumoto, Japan, som skal producere og implementere.

Pressemeddelelse på engelsk

 

18
maj
2024
13
maj
2024

2024 Museums + Heritage Show

Ser frem til at besøge Museums + Heritage Show i Olympia London den 15. maj.

08
maj
2024

Postyrium på Danmarksturné

Postyrium, Det Kongelige Teaters rullende børneunivers, foran Gjethuset i Frederiksværk 7.-11. maj er et trækplaster. På de første to dage har 500 børn allerede trænet ballettrin, klædt sig ud i kostumer, sunget arier og spillet på musikinstrumenter, fortæller værten glad i forårssolen. Og det er mange, fortsætter hun, fordi daginstitutionerne ikke har været forbi endnu.

Kvorning Design vandt opgaven at videreudvikle Det Kongelige Teater ideer, skabe scenografi og udstillingsdesign samt producere og implementere Postyriums forunderlige verden. Børneuniverset ruller hver sommer landet rundt i tre flotte containere, der opstilles til en hyggelig, lille cirkusplads.

07
maj
2024

Stort tillykke igen, Gagarin!

Vi glæder os over at fortælle, at vores gode venner og partnere, Gagarin, Island, er nomineret til European Design Awards 2024 i kategorien ‘Digital Infografik’ for produktion af animationerne til Tungtvandskælderen i Vemork, Norge.

Kvorning Design producerede og installerede hovedudstillingen. Gagarin skabte en række interaktive udstillinger i Tungvandskælderen i Norge, hvor den farlige sabotageaktion fandt sted.

 

01
maj
2024

Tungtvandskælderen vinder guld

Tungtvandskælderen vinder guld ved Icelandic Graphic Design Association Awards 2024.

Udstillingerne til Tungtvandskælderen i Vemork, Norge, er konceptualiseret og realiseret som et samarbejde mellem Kvorning Design og Gagarin, Island.

Kvorning Design var lead designer og totalentreprenør inden for scenografi, fysiske elementer, immersiv video mapping, lys- og lydkoncepter samt indhold.

Stort til lykke til Gagarin, som var ansvarlig for at udvikle og realisere en række interaktive udstillinger og elementer.

 

 

22
apr
2024

Tillykke, Jektefartsmuseet!

Tillykke til Jektefartsmuseet i Bodø, Norge, som er vinder af prisen som ‘Årets Museum’ 2024.

‘Prisen påskjønner godt museumsarbeid som inspiration og forbilde. Prisen deles ut til et museum som viser evne til nyskapende virksomhet og innsats enten innen fornying, forskning, formidling og forvaltning av samlingene, eller knyttet til museets samfundsrolle.’

Tillykke til Hurtigrutemuseet i Stokmarknes, som også var nomineret.

Kvorning Design står bag udstillingskoncept og design til Jektefartsmuseet i Bodø og Hurtigrutemuseet i Stokmarknes.

Tak til museumsteams, partnere Rintala Eggertsson hhv. Link Arkitektur, Norges Museumsforbund og alle, som har bidraget.

Norges Museumsforbund administrerer prisen.