NYHEDER

27
feb
2024

Transformative processer

Førende udstillingsdesignere fra Cape Town, Amsterdam, London, New York, Mexico City og København mødtes online i dag for at præsentere og diskutere udvalgte designprojekter og eksempler på processer. Transformation, social polarisering, etnisk ligestilling, klimakrise og ny teknologi var nøgletemaer.

Arne Kvorning var inviteret med til sessionen og introducerede Salmon Eye som et transformativt projekt med fokus på bæredygtigt havbrug – konferencecenter, besøgsoplevelse og fine dining restaurant i samme flydende pavillon.

Tricia Austin fra Central Saint Martins, University of the Arts London, og Tim McNeil, University of California, Davis, stod bag arrangementet. Som redaktører af Routledge serien ‘Museum Making’ vil diskussionerne lægge grunden til en ny bogudgivelse, hvor førende udstillingsdesignere fra hele verden demonstrerer udstillingsdesigns store samfundsmæssige indflydelse.

22
feb
2024

‘In the Eye of the Storm’

Kvorning Design samarbejder med udstillingsarrangører om at forberede en rejseudstilling for de nordlige lande for at beskytte modernistiske kunstværker i Ukraine fra første halvdel af det 20. århundrede mod risici ved den aktuelle russiske invasion.

Åbningen af ‘In the Eye of the Storm – Modernism in Ukraine’ organiseret af Belvedere, Wien, med Royal Museums of Fine Arts, Bruxelles, og Royal Academy of Arts, London, i samarbejde med National Art Museum i Ukraine, på Lower Belvedere i Wien fandt sted 22. februar 2024. Og markerede samtidig det fjerde europæiske venue efter Madrid på Thyssen-Bornemisza-museet (efterår 2022), Köln og Bruxelles. Udstillingen er den første præsentation uden for Ukraine, der udforsker udviklingen af ​​moderne kunst i Kyiv, Lviv, Kharkiv og andre kulturelle knudepunkter i perioden 1900-1930.

Den omfattende udstilling dækker en periode med en utrolig hurtig, turbulent og traumatisk udvikling i ukrainsk kunst midt i betydelige historiske transformationer, herunder sammenbruddet af det russiske imperium, adskillige revolutioner, etableringen og den korte periode med ukrainsk uafhængighed og etableringen af ​​sovjetisk autoritet i Ukraine. Den betydelige stigning i forskellige bevægelser blandt billedkunstnere i begyndelsen af ​​det 20. århundrede er tæt forbundet med fremkomsten af ​​den ukrainske nationale bevidsthed og processer for kulturel nationalisering, der går tilbage til anden halvdel af det 19. århundrede. Udstillingen viser en bred vifte af værker fra nationalromantik til konstruktivistisk avantgarde. Mange værker i udstillingen repræsenterer samlinger fra ukrainske nationalmuseer. Muliggjort gennem en enorm indsats fra arrangører, der samarbejdede med museer i Ukraine midt i den igangværende krigsførelse.

Værker af Mykhailo Boichuk, Vasyl Yermilov, Oleksandr Bohomazov og Kazymyr Malevych.

Kurateret af Konstantin Akinsha og Katia Denysova sammen med Maryna Drobotiuk og Olena Kashuba-Volvach (begge fra Ukraines Nationale Kunstmuseum, Kyiv). Assisterende kurator: Miroslav Hal’ák (Belvedere).

Udstillingen på Lower Belvedere løber frem til 2. juni 2024.

21
feb
2024

Kick-off på Snæfellsjökull

Kick-off på Snæfellsjökull, Island med vores gode partnere fra YOKE og Verkstæðið ehf.

Vi glæder os meget til at videreudvikle og realisere denne fantastiske oplevelse for og sammen med Snæfellsjökull National Park Center, Ríkiskaup og Umhverfisstofnun.

31
jan
2024

Livet omkring gletsjeren

Det dansk/islandske team Kvorning Design, Yoke og Verkstædid vinder konkurrence om ny, permanent udstilling til Snæfellsjökull National Park Center, Island. En tofaset designkonkurrence, hvor tre teams blev prækvalificeret til at udarbejde hver sit endelige bud på design, produktion og installation af basisudstillingen.

Oplevelsen er en guided tour fortalt af den legendariske figur Bárdar Snæfellsás – halvt menneske, halvt trold – til menneskehedens verden, natur og mystiske verdener. Konceptet henvender sig til lokale, nationale og internationale gæster.

Islands Center for Design og Arkitektur var konsulent for konkurrencen, mens Rikiskaup stod for implementeringen.

Udstillingen åbner sommeren 2024.

26
jan
2024

German Design Award Gold 2024

Endelig! – Så fik vi German Design Award Gold 2024 for Excellent Architecture med hjem!

Salmon Eye i Hardangerfjorden, Norge, er et flydende oplevelsescenter med fokus på bæredygtigt havbrug. 

Stor tak til Eide Fjordbruk, Salmon Eye, Restaurant Iris og German Design Council.

German Design Award Show 2024: Kap Europa, Frankfurt, Tyskland, 26. januar 2024.

Arkitektonisk koncept and design: Kvorning Design

 

14
jan
2024

Stort tillykke, Frederik!

Stort tillykke til H.M. Kong Frederik 10. 

Tak for mere end 30 års samarbejde med Kongehuset, Kongernes Samling, Slots- og Kulturstyrelsen, Christiansborg Slot og Slotsforvaltning, Amalienborg Slot, Gråsten Slot, Fredensborg Slot, Frederiksborg Slot og De Kongelige Haver.  

30
okt
2023

IMCC Antwerp 2023

Kvorning Design deltager som Bronze Sponsor i IMCC Antwerp 2023 i Belgien 5.-7. november – håber, vi ses!

17
okt
2023

Disney fejrer 100 år

Disney fejrer 100 år! Stort tillykke herfra med et foto fra åbningen af Disney Store Copenhagen på Amagertorv i juni 2011. Kvorning Design stod bag interior design baseret på Disney Store Londons designmanual.

02
sep
2023

Tillykke med 1 år, Salmon Eye!

Lørdag, den 2. september 2023 markerer Salmon Eye’s 1 års dag – tillykke herfra!

Salmon Eye, Eide Fjordbruks flydende kunstinstallation og videnscenter om fremtidens bæredygtige fiskeopdræt, blev indviet den 2. september 2022. Indtil videre er nyheden om den ellipseformede pavillon, det kæmpestore, blanke fiskeøje, bragt i mere end 100 førende medier bl.a. Architectural Record, FRAME, Wallpaper, Designboom, Dezeen, ArchDaily, Elle Decor, DOMUS, Parametric Architecture og Architectural Digest.

Kvorning Design står bag arkitektonisk koncept og oplevelsesdesign til Salmon Eye.

18
aug
2023

Classic Car House åbner

Kvorning Design står bag udstillingerne til det nye, spektakulære oplevelsesunivers, Classic Car House i Kgs. Lyngby, som åbner for offentligheden lørdag, den 19. august 2023. En unik vifte af interaktive og immersive oplevelser – nytænkende analoge, mekaniske og digitale iscenesættelser, film, lys og lyd – og et væld af fantastiske biler, selvfølgelig! Classic Car House er stedet for alle med passion for smukke, klassiske biler, historisk og ny arkitektur samt flotte parkanlæg.

Kvorning Designs opgave som udstillingsdesigner for K.W. Bruun Koncernen omfatter en meget dynamisk konceptudvikling sammen med det stærke team hos Classic Car House, udvikling af masterplan for alle udstillingszoner, alle designfaser samt fuld produktion og installation. Fra idé til nøglefærdige udstillinger.

Med det tidligere Landbrugsmuseum og Virumgård som omdrejningspunkt har Lundgaard & Tranberg Arkitekter og landskabsarkitekt Julie Kierkegaard renoveret og bygget masser af nye kvadratmeter med respekt for stedets ånd til oplevelser, udstillinger, showroom, bilhotel, restaurant/bistro, møder og events.