08
aug 2018

Kvorning vinder norsk energiudstilling

Kvorning design & kommunikation vinder i inviteret idékonkurrence ny, permanent udstilling om den globale energi- og klimaudfordring til Norsk Oljemuseum i Stavanger.

Kvornings vinderforslag skal videreudvikles i tæt dialog med Norsk Oljemuseum, og sikrer hermed både museet og dets partnere stor indflydelse på udstillingens idé, indhold og form.

– Vi er glade for igen at skulle samarbejde med Kvorning design & kommunikation om at realisere en meget spændende og vigtig udstilling på Norsk Oljemuseum. Kvornings idé er valgt, fordi den på en utrolig god måde tager udgangspunkt i udstillingsrummet og viser, hvordan det i sig selv kan bruges til at formidle budskabet i udstillingen. Vi ser frem til et tæt og frugtbart samarbejde og er trygge ved, at vi sammen kommer frem til en tankevækkende og interessant udstilling om vores tids vigtigste udfordring; energi- og klimaproblemet, hvor arkitekturen i rummet, udstillingsdesignet og indholdet tilsammen fortæller historien, udtaler udstillings- og formidlingsleder på Norsk Oljemuseum, Anja W. Fremo.

Rum formidler budskab

Udstillingsrummets form indgår som naturligt, meningsskabende element i formidlingen. En cirkulær udstilling med et centralt lysende element – en kunstnerisk stiliseret sol, klode eller noget helt tredje, det må dialogprocessen vise – fanger straks opmærksomheden hos store og små og understreger vigtigheden af at forholde sig reflekteret til energi- og klimaproblemet.

Tiden er inde!

Mix af analoge og digitale medier kan gøre store og små klogere på fossil energi og vedvarende energi. Bæredygtighed er et ’must’, men kan det mon dække behovet?

Dilemmaer

Interaktive stationer overvejes som introduktion til forskellige energiformer i en række norske byer. Fx en interaktiv station om elektricitet, som Norges mange vandkraftværker gør billig. Der er mange udfordringer ved at skifte til grøn energi, men samtidig også mange dilemmaer.

Udstillingen (120 m2) åbner i april 2019, og er vundet i inviteret, international konkurrence.

 

Om Norsk Oljemuseum

Norsk Oljemuseum i Stavanger, Norge, formidler norsk oliehistorie i arkitekterne Lunde & Løvseths ikoniske rammer. Siden museet åbnede i 1999, har Norsk Oljemuseum befæstet sin position som landets vigtigste arena for forskning, dokumentation og formidling af samtidshistorien om Norge som olienation. Museet har omkring 100.000 besøgende om året.