09
jul 2020

Villaks, Kunst og Kultur i Lærdal

Kvorning Design vinder i samarbejde med Bright Norway international plan- og designkonkurrence om Lærdal kulturhus, opplevelsessenter for villaks, kunst og kultur i Sogn og Fjordane, Norge. Omstrukturering af alle udstillinger, ny ankomst, bedre flow og attraktive opholdsområder ude og inde samt et generelt arkitektonisk løft af rammerne.

Daglig leder Alf Olsen jr udtaler –

‘Vinnerforslaget viser en fin balanse mellom å fornye, uten å gjøre for store endringer eller at det særegne uttrykk i bygget forandres. Forslaget var også klart det beste på den delen av konkurransen som omhandlet utstillingen. Kvorning er et internasjonalt anerkjent firma, og Nasjonalt villakssenter ser et stort potensial i videre samarbeid og utvikling av prosjektet’. 

Udstillingsdesigner og arkitekt Arne Kvorning, Kvorning Design, fortsætter –

“Vores dansk-norske team er begejstret over nu at få muligheden for at blive del af og sætte sit præg på den videre proces og sikre rammerne for en ny og stærkt forbedret publikumsoplevelse i Norsk Villakssenter – del af Lærdal kulturhus, opplevelsessenter for villaks, kunst og kultur. Med til vinderprojektet hører også forslag til nytænkning af rekreative opholdsarealer langs elven samt spændende, nye og anderledes overnatningsmuligheder i Lærdal – i bunden af den UNESCO-beskyttede Sognefjord. Vi kalder dem for ‘Salmon Cabins’; en kombi af et lækkert, lille hotelværelse, hytte og hideaway, som er i pagt med Lærdals flotte natur, inspireret af norske traditioner og understøtter laksefiskernes behov og identitet”.

Eiendomsselskapet Øyraplassen 14AS i samarbejde med Nasjonalt Villakssenter og Flåm AS står bag konkurrencen.