Salmon Eye

KUNDE: EIDE FJORDBRUK
PROJEKT: BRAND EXPERIENCE
STED: HARDANGERFJORDEN/ROSENDAL, NORGE
Salmon Eye er et spektakulært, flydende besøgs- og læringscenter om akvakultur i Hardangerfjorden ud for Rosendal, Norge, med unik arkitektur og design af Kvorning Design. Med 650 m2 interaktive oplevelseszoner og en vision om at skabe global opmærksomhed om bæredygtig seafood. Projektet er udviklet og finansieret af Sondre Eide, direktør og 3. generation seafood entreprenør i Eide Fjordbruk.
Kvorning Designs ikoniske arkitektur og design afspejler en havbrugsindustri i forandring og vil sætte nye standarder for bæredygtig akvakultur på alle områder. Design, forskning, teknologi og immersive oplevelser. Et besøgs- og læringscenter i verdensklasse, hvis design og formidling skal inspirere og informere verden om bedre måder at brødføde verden på.
Salmon Eye er beklædt med 9.250 ’fiskeskæl’ i rustfrit stål som sølvglinsende lakseskind. Formen er som et lakseøje – heraf navnet. Salmon Eye glimter i Hardangerfjorden, en af Norges smukkeste fjorde og kan ses på miles afstand samt på Google Maps. Salmon Eye er allerede et ikonisk seamark omtalt i internationale fagmedier. Centret blev officielt indviet 2.9.2022. Foto: Sebastian L Torjusen.