Hvalfangstmuseet

KUNDE: HVALFANGSTMUSEET
PROJEKT: PERMANENT UDSTILLING
STED: SANDEFJORD, NORGE
Kvorning Design står bag ny udstilling til Hvalfangstmuseet, som er renoveret og netop genåbnet i Sandefjord i Sydnorge. ‘Vi var ute etter hval’ formidler historien om Norges første olieeventyr – hvalolien. Den permanente udstilling er vundet i international konkurrence og udviklet i tæt samarbejde med museet.
Historien om hvalfangst er lang og omfattende. ‘Vi var ute etter hval’ sætter fokus på ufortalte tematikker og låner hvalfangerne en stemme. Titlen er et citat taget fra den norske skibsreder og hvalfanger Lars Christensens bog ‘Sådan er Antarktis’ fra 1935. Om baggrunden for hans lange involvering i hvalfangst og forskning omkring Antarktis.
Kvorning formidler den farlige historie om hvalfangst med et mix af medier bl.a. lys og projektioner af museets rige samling af film og visuelle materialer samt modeller af hvalfangstskibe og andre fartøjer. Kvornings spektakulære design minder besøgende om drivende Antarktiske isbjerge og symboliserer hvalfangstens farefulde sejlads. Foto: Dag Ingemar Børresen