MALMØ MUSEER – LEDTRÅDAR

KUNDE: MALMØ MUSEER
PROJEKT: KONCEPT – LEDTRÅDAR
STED: MALMØ, SVERIGE
Kvorning Design står bag komplet udstillingskoncept til Ledtrådar – stolphål, skelett och andra spår från forntiden. Malmø Museers nye, historiske basisudstilling om den sydsvenske Malmøregions stenalder, bronzealder og jernalder. En historisk periode på 14.000 år. Udstillingskonceptet er formet over et princip med centrum og periferi i både indhold og formgivning.
En tidsakse med oplevelseszoner og en lysakse, hvor vi arbejder med en aktiv udnyttelse af dagslyset fra den ene side af lokalet, som aktivt bidrager til scenografien i de lette, transparente afsnit. Her er udtrykket som et moderne forskningslab. Den anden side af lokalet præges af tungere elementer med reference til arkæologien. Her er vi under jorden, hvor genstandene blev fundet, og nu deles med store og små i farverige montrer og afsnit.
Besøgende fra 12 år og opefter sikres en både sansemættet og lærerig oplevelse af regionens historie frem til ca. 1150 e.Kr. gennem 14 temaer og 500 historiske genstande – også skeletter – som formidles interaktivt, underholdende og taktilt. Malmø Museer har selv stået for produktion og implementering af den permanente udstilling. Konceptet blev vundet i inviteret konkurrence.