Klima / Norsk Oljemuseum

KUNDE: NORSK OLJEMUSEUM
PROJEKT: PERMANENT UDSTILLING
STED: STAVANGER, NORGE

Kvorning design & kommunikation vinder i inviteret idékonkurrence permanent udstilling om den globale energi- og klimaudfordring til Norsk Oljemuseum i Stavanger. Vinderforslaget skal videreudvikles i tæt dialog med Norsk Oljemuseum, og sikrer hermed museet og dets partnere stor indflydelse på udstillingens idé, indhold og form.

Udstillingsrummets form indgår som naturligt, meningsskabende element i formidlingen. En cirkulær udstilling med et centralt lysende element – en kunstnerisk stiliseret sol, klode eller noget helt tredje, det må dialogprocessen vise – fanger straks opmærksomheden hos store og små og understreger vigtigheden af at forholde sig reflekteret til energi- og klimaproblemet.

Mix af analoge og digitale medier kan gøre store og små klogere på fossil energi og vedvarende energi. Bæredygtighed er et ’must’, men kan det mon dække behovet? Interaktive stationer overvejes som introduktion til forskellige energiformer i en række norske byer. Fx en interaktiv station om elektricitet, som Norges mange vandkraftværker gør billig. Der er mange udfordringer ved at skifte til grøn energi, men samtidig også mange dilemmaer.