Category: Kystmuseet i Sør-Trøndelag

27
mar
2018

Kystmuseet i Sør-Trøndelag

KUNDE: KYSTMUSEET I SØR-TRØNDELAG
PROJEKT: PERMANENT UDSTILLING
STED: HITRA, NORGE
På Hitra ud for Trondhjem handler alt om laks. Her befrugtes, modnes og klækkes fiskeæg i ferskvand. Her vokser små laksefisk sig store i havets flydende opdrætsbure. Og her ved Kystmuseets Sandstadafdeling slagtes de. Derfor er det også oplagt at formidle historien om norsk havbrugsindustri netop her. Og lade 24 pionerer fortælle om deres bidrag til udviklingen af Norges næststørste eksporterhverv fra 1970 til i dag.

Kvorning og Vindfangs koncept formidler norsk havbrugshistorie gennem tre store fortællinger. Den lokale historie med animation af Hitra og området. Den nationale om pionererne langs kysten fra Finnmark til Vestfold gennem vægge, fotos, interaktive skærme, korte tekster, genstande i montrer, lys og lyd. Samt laksens og industriens historie som et nyredigeret 360 grader show med levende billeder og naturlige lyde i Ægirs Hall; den ottekantede biograf.

Silhuetter af de 24 pionerer afspejler dynamikken. Før i tiden og i dag. Konceptet er vundet i konkurrence, hvor Kvorning design & kommunikation og Vindfang fra Hitra danner team og sikrer international erfaring med opgaven og lokal tilstedeværelse.