17
jun 2021

H.C. Andersen Art Center

Arkitektonisk vision og udstillings- og oplevelseskoncept for kunstnerisk fyrtårn i international klasse og kulturhistoriske rammer præsenterer H.C. Andersen Art Center på Lerchenborg. De nærmest uendelige rum i godsets avlsbygning skal danne ramme om et internationalt kunstcenter om H.C. Andersen, som Kvorning Design og Elgaard Architecture med respekt for sted, kulturarv og oplevelse giver deres bud på.

’Avlsbygningens nærmest uendelige rum skal danne ramme om nye, overraskende oplevelser, sådan som de altid har gjort det på Lerchenborg. Kunsten og nye kulturelle aktiviteter skal gå i dialog med bygningens autenticitet. De historiske rum tilføres nye rum, skaber nye rammer om kunsten og om uforglemmelige oplevelser. Rum lægges sammen på tværs af etager, dele af konstruktioner fjernes, så der opstår overraskende nye kig på langs, på tværs, op og ned. Helt nye rumlige oplevelser, der skaber unikke rammer for kunstværkerne, skaber plads til oplevelser af monumentale dimensioner’, udtaler Peder Elgaard, stiftende partner i Elgaard Architecture.

Arne Kvorning, Kvorning Design, tilføjer – ’Som en moderne teaterscene med kunstnere, værker og publikum som aktører vil bygning og rum få tekniske og scenografiske muligheder og løsninger, som løfter bygningen op i international klasse som kunstcenter. Løsninger, der skal skabe åndeløs skønhed, overraskende effekter og først og fremmest unik iscenesættelse af H.C. Andersens eventyr fortolket af de allerbedste kunstnere. Oplevelser for hjertet og hjernen – også for kroppen – kunst og oplevelser i absolut verdensklasse.’

Den selvejende institution, H.C. Andersen Art Center, med Susanne Weihe i spidsen, har siden 2018 arbejdet på at etablere et internationalt anerkendt kunst- og kulturhistorisk oplevelsescenter, som fortolker H.C. Andersens (1805-75) eventyr og univers.

Foto: Malthe Zimakoff